Pressmeddelanden & nyhetsbrev

Pressmeddelande 21 juni 2017: 
CHRISTINA CLAESSON presenterar:  Ny bok: Åskflickan  Nytt förlag: Triangelhissen Ny genre och bokserie: På Pränt  Release + föreställning: Glimmingehus 2 juli

Hon var pjäsförfattare som ville kunna skriva ”jag” – började skriva böcker.
Hon var bokförfattare som ville se lyssnarnas ansikten – började berätta.
Hon var berättaren som sökte ny inspiration – började sova i träd.
Hon var trädsovaren som drunknar i berättelser – skriver böcker igen. På eget förlag.

Cirkeln sluten?
– Ja, haha, livet är magiskt, det bara dukar upp sig, vem hade kunnat ana detta. Jag som alltid färdats baklänges.

Nåt särskilt som har hänt?
– Ja min pappa dog och samtidigt mötte jag kärleken i mitt liv. Jag fick panik, hur lång tid kan jag ha kvar? Så jag gjorde en 30-årsplan. Den innefattar fyra punkter. Den första är att jag ska publicera 30 böcker.

Öh … 30-årsplan? Du är hur gammal?
– Fyllde 67 i förra veckan.

Och varför 30 böcker?
– Ett snabbt överslag visade att mina muntliga berättelser (hittills alltså) räcker till cirka tio böcker. Sen har jag alla dom andra som jag inte hunnit skriva klart eftersom jag jobbat så mycket med berättandet. Och nu har jag inte tid att gå att vänta på att mina gamla förlag (jag har givit ut böcker på fyra olika) ska hålla på och bestämma sig, så jag har startat ett eget. Triangelhissen heter det, efter världens absoluta centrum, i min barndomsstad Malmö.

Har du tröttnat på att vara ute och berätta?
– O nä! Jag älskar att berätta, det rinner till nya berättelser hela tiden. Men paniken kommer av att berättelserna inte är nedskrivna, dom finns ju endast i mitt huvud – och hur länge det sitter kvar kan man ju inte veta. Nu ser jag det som min viktigaste uppgift att få detta på pränt. Ja På Pränt, så heter alltså serien med de muntliga berättelserna som jag skriver ner.

Är det inte ett förräderi mot berättarkonsten, att skriva ner orden?
– Jo kanske det. Men man måste våga förråda sig själv för att vara sig själv trogen. Å andra sidan så är det ett uttalat syfte med böckerna att de ska vara bra för högläsning. Rakt språk, stora bokstäver, breda marginaler så tummen får plats. Så då kanske jag blir förlåten.

Du börjar med berättelser från Glimmingehus, vad kommer sen?
– Först blir det två böcker med motiv från Glimmingehus, med fyra berättelser i varje bok. Åskflickan, den första, har release nu den 2 juli. Nr 2, Hunter, kommer lite senare, förhoppningsvis i höst. Om jag inte sticker emellan med några volymer erotiska rysare, eller Hovdalaberättelser, eller spökhundar, vi får se. Och sen ska jag ju skriva den stora boken om att sova med träd. Och så har jag min uppfinning som jag ska lansera, visste du att jag har patent och är med i Svenska Uppfinnarföreningen? Och –

Ja men vänta här nu … du har en berättarföreställning nu snart?
– Ja dom på Glimmingehus var bussiga nog att erbjuda mig att ha bokreleasen där på borggården. Och då slog dom till med en berättarföreställning på samma gång. Det blir några av storisarna ur boken och några andra, och jag ryser i hela kroppen av längtan efter att få berätta där inne igen.

Du är inte rädd för att det spökar där? Det är därför du ryser?
– Jo det berättar jag om bland annat. Jag sov ju över där några nätter för att samla erfarenheter och efter tredje natten var jag så skärrad att jag trodde jag skulle mista förståndet. Då slutade jag att sova över på spökiga ställen. Och började sova i träd i stället, dom är snälla.

Man blir nyfiken på vilka dom andra tre punkterna är i din 30-årsplan?
– Ä det är privat.

Ja tack då. Och lycka till med Triangelhissen!

*

Förlaget TRIANGELHISSEN www.triangelhissen.se startar utgivning av serien PÅ PRÄNT med i första hand CHRISTINA CLAESSONs muntliga berättelser som pappersbok, e-bok och ljudbok

Utgivningsdag för nr 1 ÅSKFLICKAN 30 juni 2017 (pappersbok och e-bok) (ljudbok kommer sen)

Fakta. 144 sidor, mjukband, 135 x 210 mm. ISBN 978-91-979872-4-0 Skönlitteratur / Fantasy.
Innehåller fyra berättelser: Åskflickan, Doktorn i Hammenhög, Drakbrunnen och Flickan med Glashanden.
Lämplig för vuxna, unga vuxna och härdade barn från ca 12 år och uppåt.
Rekommenderas som HÖGLÄSNING!

RELEASE SÖNDAG 2 JULI 2017 PÅ GLIMMINGEHUS
KL 16 – release med sälj, signering och snack
Kl 19 Berättarföreställning m Christina Claesson, boka 072 702 5990, se mer på Glimmingehus webb.