HJULSTUDION

Rullande inspelningsstudio spelar in podd och ljudbok med solcell i udda miljöer.

Nu drar den igång: HJULSTUDION! För inspelning av pod och ljudbok i udda miljöer. På rastplatser och ställplatser, vid trottoarkanter och på fricamping i vildmark. Berättelser!

Solcell för off-grid (12V) eller 30 m kabel för landström 220V skapar frihet och oberoende.

Inuti är studion fint ekodämpad men naturligtvis inte isolerad från yttre ljud. Man får köra till den ljudmiljö som behövs – tystnad eller naturljud. Och ibland acceptera att yttre ljudmiljö spelas in. Det har sina fördelar men lämpar sig naturligtvis inte för inspelningar där man vill ha full kontroll och totalt tyst miljö.

Det finns plats för 6 personer bekvämt sittande i U-soffa runt studiobordet.

Vill man ta vilopaus eller övernatta kryper man upp i alkovsängen som är 130 x 220 cm.  Det finns toa, kylskåp och litet kök. Kaffe på gasolspis.

Inspelningsutrustningen består av olika proffsmikrofoner (Shure, Blue, AudioTechnica), hängande eller stående på bord. En 8-kanalers mixer Mackie ProFX8. En batteridriven inspelare Zoom H4n. Laptop. Det finns ingen plats för golvstativ så fiffiga mikrofonstativ som inte ramlar när man kör måste uppfinnas. Allt är löstagbart, pga stöldrisk kan inget lämnas i bilen när den inte är i tjänst. Samtidigt ska de vara väl förankrade både när man kör och spelar in, vilket är en speciell utmaning. Så: snabbt ner och ut – och snabbt, stabilt riggas igen!

Hjulstudions egen uppfinning: vakuumlyft från Biltema som flexibelt och snabbmonterat fäste för mikrofonstativ. Här en s k snakeneck som inte gick att skruva fast runt bordsskivans rundade kanter.

 

I september 2018 görs den första ljudboksinspelningen, av Hunter dräparhunden.

I framtiden ska HJULSTUDION göra tjänst i projektet RASTPLATSDRÖMMAR och som huvudkvarter för MARDRÖMSPODDEN.

Vill du hyra HJULSTUDION för inspelning t ex av en podd eller en ljudbok, så hör av dig till Christina på info-at-triangelhissen-punkt-se. Det kan göras med eller utan regi- och teknikhjälp, och i bakgrunden finns Triangelhissens förlag som kommer att expandera ljudboksproduktionen med auteur-berättande (egen inläsning av eget upphovsrättsskyddat material, böcker, muntliga berättelser, föreläsning, stand-up, mm).

Följ gärna dagsaktuella uppdateringar på facebook.

Triangelhissen har fått stöd från BOOST / Helsingborg (mars 2018) för att förverkliga denna skapelse.

Kommentera